Opleidingen

De Koninklijke Fanfare Jeugd & Vreugd vzw is een vereniging met muzikanten (van allerlei leeftijden), die allemaal dezelfde hobby hebben: samen muziek maken.

Onze fanfare repeteert elke week op maandagavond. Samen spelen we zowel klassieke werken als rock- en popnummers. We zijn steeds op zoek naar nieuwe muzikanten. Alle leeftijden (vanaf het derde leerjaar, maar ook volwassenen) zijn meer dan welkom! Muzikale ervaring is niet nodig, onze fanfare investeert graag in de opleiding van onze nieuwe muzikanten.

Wilt u een instrument leren bespelen? Onze fanfare organiseert zelf opleidingen voor beginnende muzikanten. Tijdens die laagdrempelige opleiding worden notenleer en les op een instrument gecombineerd, zodat ook beginners snel resultaat hebben. Er zijn opleidingen mogelijk voor de verschillende fanfare-instrumenten. Uitleg over wat een fanfare juist is vindt u hier. Als u zelf nog geen instrument hebt, kan u gratis een instrument van onze fanfare gebruiken.

Onze fanfare heeft een 10-beurtenkaart voor leden. Dit zijn 10 lessen van een half uur. Als u bijvoorbeeld ooit een instrument heeft gespeeld, kunt u zo uw muzikaliteit terug opfrissen en lid worden van onze fanfare. Als u een ander instrument speelt dan een fanfare instrument, kunt u zo snel een nieuw instrument leren.

Wij bespreken graag met u de beste methode/aanpak! Wij hopen zo iedereen de kans te geven om deel uit maken van onze vereniging.


Heeft u interesse of bijkomende vragen in verband met onze opleidingen? Wilt u eens komen kijken hoe wij repeteren? Gelieve dan contact op te nemen met het bestuur.